Boka Graham Foundation Orchestra storband, jazzorkester

Eldsjälar i grannskapen

Du är en eldsjäl (antingen du vet det eller inte) vare sig du är ung eller gammal, kommer från en fattig familj eller har har en god stabil ekonomi.  Du bor i ett grannskap, någon plats i Sverige. I storstan eller på landsbygden. Nära till grannen och kommunikationsmedel, eller långt från folk. Ditt grannskap kan bestå av tusentals personer inom 500-meter eller 10 mil till närmaste granne. Hur ditt grannskap ser ut, med fin fysisk utsikt över fjord och fjäll, eller trädgården eller rakt in i betongdjungeln är inte det viktigaste.

Det viktigaste är att du trivs och att du mår bra där du bor. Även om du bor i ett höghus och hör grannarna stöka runt, eller bara hör ljudet av vinden runt husknuten, så påverkas du av många faktorer. Världen är komplex och vi människor är komplexa varelser.

Nu när grannskapsbygget tar fart i Sverige kommer du att komma bli med på en spännande och utmanande resa. Det kommer att bli möjligheter att nätverka med din närmaste granna, att ta del av många aktiviteter som kommer att vara stimulerande, men utmanande. En del kommer att känna sig främmande för vad som händer i grannskapet, kanske du inte hänger helt med. Vad händer nu? En del är rädd för förändringar, och det är klart: under en övergångsfas där grannskapen arbetar med en intern process för att förstå sig själv, förstå vad grannskapet är, där de får hjälp från experter och andra som vill påverka, kan det i stunden känns smärtsamt.

Men – det behöver inte vara smärtsamt. Om du med glädje och entusiasm medverkar till att göra livet lättare för dina grannar och närmaste medarbetare i grannskapet blir allt mycket bättre.

Vi tror inte på någon utopi och arbetet i grannskapen runt om i Sverige blir inte lätt. Det är komplexa teorier vi beskriver här och utmaningarna står i kö. Även om det låter enkelt: att sprida glädje och välbefinnande, att arbeta för mångfald i interkulturella grannskap och främja samarbete, är vägen lång. Men vi har redan börjat.

Vår styrelse visar själv hur internationella vi är, när vi med bakgrunder från flera länder och från helt olika kulturer kan samarbeta, vi arrangerade Mångfaldsfestival och vi är nära vänner och medarbetare. Det år det vi önskar för ditt grannskap.

George Graham Foundation - styrelse och vänner

George Graham Styrelse och vänner: F.v. David, Louis, Cindy, Barbro, Dilyar, Nahid, Harald och Bijan.

Kontakta George Graham Foundation om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig i ditt grannskap!

info@ggfsweden.org.

Läs mer om grannskapsutveckling och tankar om grannskap på grannskap.nu

Grannskap

Print Friendly, PDF & Email
Dela-med-dig-Workshops för dig som vill engagera dig i ditt grannskap