George Graham Foundation tar nu ett nytt steg när vi presenterar ett radioprogram kring temat trivsel i mångfald.
DJ Maytan har sin bakgrund i musikbranschen, Hollywoodfilmer och shower men även i svenska musikhögskolan. DJ Maytan hjälpte till att etablera George Graham Foundation som jobbar för ett trivsamt samhälle genom att se individen för sina unika färdigheter och intressen och etablera projekt som kan gagna deltagare och samhället. Hör om George Grahams spännande liv och hur han reste sig tack vara en person som brydde sig.
– Jag gläds åt att Sverige är numera ett multikulturellt samhälle där folk från alla jordens hörn kan mötas och dela med sig av sina styrkor och intressen. I mitt radioprogram belyser jag hur mångfald berikar upplevelser bland annat inom musiken. Jag intervjuar personer från olika yrken och kulturer för att ta fram hur dessa insikter och styrkor berikar tillvaron i Sverige. Att se individen för sina unika talanger och intressen är nyckeln för ett trivsam samhälle – ja, grunden för hållbarhet, speciellt om en känner en varaktig funktion med andra, säger DJ Maytan.
Du har säkert något oerhört betydelsefullt som skulle glädja andra. Skriv gärna till DJ Maytan: dj@ggfsweden.org och berätta. Man vet aldrig vad som kan hända.
Vi är glada och stolta över att den 8 februari 2020 kunna presentera ett nytt samarbete som har till syfte att sprida högkvalitativ jazz till en större publik och samtidigt bredda förståelsen för mångfald och olikhet i världen omkring oss. Genom ett avtal med Krister Persson, Scen & Teater i Sigtuna är vi en artistproduktion där han producerar event för Graham Foundation Orchestra.
Krister Persson producerar större produktioner, bland annat P-Floyd. Vi ser med stor glädje att genom detta samarbete, bidra till att sprida George Grahams satsningar under många år för att öka trivsel i mångfald, inte minst genom UNESCO:s World Peace Jazz Orchestra sedan 1970-talet.
Dela-med-dig-workshops, där du och dina vänner i workshoppen engagerar er i grannskapslivet. Tillsammans kan vi bilda en berikande situation för att våra kunskaper och erfarenheter kommer till nytta.
Det handlar emellertid inte enbart om att studera tillsammans och hålla kunskapen inom gruppen. Du får möjligheten att dela med dig i grannskapet, i ditt närområde. Det låter enkelt och idealistiskt. Men är det möjligt?
Det är absolut möjligt. Och nödvändigt för ett trivsamt samhälle. Genom att er erfarenhet och kunskap kommer grannskapet tillgodo skapas engagemang och det mobiliserar deltagarna och andra som ser sig som medarbetare för att öka trivsel i grannskapet.
Ditt engagemang stödjer tanken – tänka globalt, handla lokalt. Då blir det realistiskt att ni tillsammans ökar trivseln bland era medmänniskor på er hemort.
George
Graham Foundation samarbetar med Valsta Utveckling, ABF, Sigtuna
kommun: barn- och ungdomsförvaltningen, kultur- och fritid,
Brottsförebyggande rådet, Initiatives of Change, Hela Sverige ska leva,
SE Forum m.m.
Om du har andra intressen, talanger eller färdigheter som kan berika ditt grannskap, ditt närområde och dina medmänniskor, som skapar trivsel och glädje kan du anmäla det till workshops@ggfsweden.org.
Din medverkan i en workshop är anonymt. Ingen, förutom deltagarna i din workshop kommer att känna till att du deltar. Du bestämmer själv över hur du vill medverka. Alla deltar, utifrån sina egna förutsättningar, för att öka glädje och meningsfull kommunikation med andra.
Skapa tillfällen genom dela-med-dig-workshops för att engagera dina intressen tillsammans med andra i gemensam dialog och projekt som gagnar dig själv, workshoppen och samhället. Framför allt är det viktigt att du synas som en del av ett levande grannskap och samhälle. Dessutom står många duktiga handledare till förfogande för dig och dina vänner.
George Graham Foundation samarbetar med Valsta Utveckling, ABF, Sigtuna kommun: barn- och ungdomsförvaltningen, kultur- och fritid, Brottsförebyggande rådet, Hela Sverige ska leva, Sigtunastiftelsen Planet Cafe, SE Forum med flera …
Dina intressen, talanger och färdigheter kan berika ditt grannskap, ditt närområde och dina medmänniskor, sammanfattningsvis skapar det trivsel och glädje. Du kan gärna anmäla ditt intresse för dela-med-dig-workshops till workshops@ggfsweden.org.
Här under visar vi exempel på två av våra populära dela-med-dig-workshop. Ta del av den inspiration som de ger …
Mariam Naqshbandi från Afghanistan är handledare för Internationell matlagning, och vi som deltog på workshopen upplevde att det var spännande att smaka på delikata maträtter från olika världsdelar tillsammans. Den här decemberdagen 2019 fick vi möjlighet att smaka på en afghansk maträtt, koko. Våra vänner från Afghanistan och Iran var mycket stolta och glada när de serverade vår styrelse. Det var inte endast maten eller kulturen, men även känslan att ta del av en berikande gemenskap. Med andra ord ser fram emot kommande workshopstillfällen med stor glädje.
Sandmålning och konst
Sandanimation – Irina Jonsson.
Irina Jonsson är från Ukraina. Hon är bland de kunniga konstnärer som behärskar sandmålning, vattenmålning och blomsterdekorationer. I tillägg arbetar hon med terapikonst. På Mångfaldsfestival 2019 målade hon den här bilden till musiken Svansjön av Tjajkovskij. Med barn och vuxna lär hon ut hur man målar till musik och berättelser.
Ta del av dela-med-dig-workshops och skaparkraften
Vi ser fram emot dina intressen och ditt engagemang i utvecklingen av grannskapsaktiviteter för trivsel i mångfald. Vi som utvecklar alla våra dela-med-dig-workshops, är mycket intresserade i att höra från dig – dina idéer och tankar kring hur man kan skapa ett bättre samhälle. Våra handledare står till förfogande om du har frågor och du är även välkommen att kontakta oss på e-post.
Mångfaldsfestival 17 november 2019 på Kulturumteatern i Märsta hade temat berättande med en paneldialog om mångfald inom svensk identitet; sandmålning av Irina Jonsson till tre mångkulturella berättelser från nyanlända av Nik Dee Dalhlström; hur mångfald berikar en orkester; DJ Maleeqs presentation på sitt program för ungdomar “en hållbar livsstil” och avslutade med en mångfaldsshow med Hunermend Dilyar, Therese Neaime, Dogge Doggelito och Graham Foundation Orchestra.
Helen Kavanagh Berlund, biträdande kommundirektör, representant för Sigtuna kommun inviger Mångfaldsfestival 2019Paneldialog om mångfald i svensk identitet: f.v. Jeanina Santiago, Petter Hellström, Andie Ladho, Helen Kavanagh Berglund, Pernilla Bergqvist, Ann Bly Lässman, John SteinbergSandmålning med Irina Jonsson, berättare samt Nik Dee DahlströmBeata BockovaDJ MaleeqTherése-NeaiméDogge DoggelitoHuvudartister på Mångfaldsfestival 2019: f.v. Dogge Doggelito, Hunermend Dilyar och Therése NeaiméHunermend Dilyar och DJ MaytanGraham Foundation Ochestra under ledning av DJ Maytan
Konferensiéer var John Steinberg och Jeanina Santiago.
Medverkande Mångfaldsfestival 2019
Videor från Mångfaldsfestival 2019
Paneldialog kring mångfalden i svensk identitet …
Graham Foundation Orchestra – hur mångfald berikar en orkester
Sandanimation med Irina Jonsson och berättelser med Nik Dee Dahlström och tre nyanlända.
Mångfaldsshow med Dogge Doggelito, Hunermend Dilyar, Therése Neaimé, DJ Maleeq och George Graham Foundation
Upplever du problem vid beställning via Nortic, anmäl biljettbeställning via biljetter@ggfsweden.org. Ange namn, antal biljetter, ev. kampanjkod och antal barn under 18 år (gratis). Biljetter kan hämtas på Mångfaldsfestival mot betalning med Swish ( 123 075 79 48 ), PayPal (ekonomi@ggfsweden.org) eller jämna kontanter.
Mångfaldsfestival berättande 17 november – Kulturumteatern i Märsta
öppnar kl 12.30 – i foajén – utställningar, mat, uppvisningar
kl 13.15 kort invigning på scenen av konferenciererna John Steinberg och Jeanina Santiago med Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör i Sigtuna och Lola Svensson, Valsta Utveckling.
“Dialog om mångfald i svensk identitet” med Pernilla Bergqvist, ordförande barn- och ungdomsnämnden Sigtuna kommun, Petter Hellström, idéhistoriker, Niklas Wikegård, TV-ishockeykommentator, Ann Bly Lässman, Region Stockholm och ABF Märsta samt Andie Lahdo, VD ABS Wheels AB, Årets Företagare i Sigtuna.
kl 14.15 paus och aktiviteter i foajén
kl 14.30 Graham Foundation Orchestra visar hur de jobbar med mångfald
kl 15.15 paus och aktiviteter i foajén
kl 15.30 “En inre resa“, sandanimation, berättelser med Irina Jonsson och Nik Dee Dahlström med flera.
kl 16.15 DJ Maleeq presenterar “En hållbar livsstil” för ungdomar
kl 16.45 paus och aktiviteter i foajén
kl 17.00 show med Dogge Doggelito, Hunermend Dilyar, Therése Neaimé och DJ Maleeq, samt Graham Foundation Orchestra.
Målet är att fira mångfalden i kommunen. Vi välkomnar alla medarbetare och deltagare i dela-med-dig workshops som ökar trivsel i mångfald från SFI, GGG, ABF och andra föreningar och målgrupper.
Välkommen till Mångfaldsfestival den 17 november på Kulturumteatern i Märsta. I år kommer programmet för dagen att ha en fin ram för hela familjen, barn, ungdomar och vuxna där det finns valmöjligheter på scenen och i foajén.
Under showen kommer flera nya låtar att släppas!
Självsagt kommer Graham Foundation Orchestra att medverka på mångfaldshowen. För att planera showen så bra som möjligt och för att veta vilka som vill medverka på scenen behöver vi er anmälan senast 1 november.
DJ Maleeq släpper sin nya låt “Can’t find my love”
DJ Maytan träffade VD Andie Lahdo på hans arbetsplats ABS Wheels AB 4 oktober och de tog upp temat hur man ökar trivsel i mångfald i näringslivet. Andie såg fram emot att träffa DJ sedan årets näringslivsgala och DJ Maytan tyckte det var trevligt att fortsätta dialogen. DJ Maytan tog upp att George Graham Foundation har stort förtroende för Sigtuna kommun i deras arbete med integrations- och mångfaldsfrågor.
DJ Maytan bjöd Andie att ställa upp på Mångfaldsfestival som representant för näringslivet i år. Andie tyckte det var jätteviktigt och självklart ska han ställa upp.
På frågan vad mångfald betyder för honom, tog Andie upp att mångfald är en självklarhet: – När jag anställer folk ser jag på individen. Jag tänker inte på vilken religion, eller kultur eller land man kommer ifrån. Jag är interesserad i vad du kan och vad du vill! Då är du välkommen hos oss.
DJ Maytan tyckte att dessa är centrala punkter som absolut kommer att tas upp i paneldialogen. – De bästa företag jag känner ser på individen, och hur man samarbetar. Andie vill gärna ta till vad människor kan bidra med – deras förmågor och talanger är viktiga.
Andie ser fram emot att träffa John Steinberg, Jeanina Santiago och de andra paneldeltagarna. – Jag gillar att vara väl förberedd, därför vill jag ha mer information. Det George Graham Foundation gör är mycket viktigt och självklart deltar jag i era aktiviteter, avslutar Andie.
öppnar kl 12.30 – i foajén – utställningar, mat, uppvisningar
kl 13.15 kort invigning på scenen av konferenciererna John Steinberg och Jeanina Santiago med Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör i Sigtuna och Lola Svensson, Valsta Utveckling.
“Dialog om mångfald i svensk identitet” med Pernilla Bergqvist, ordförande barn- och ungdomsnämnden Sigtuna kommun, Petter Hellström, idéhistoriker, Niklas Wikegård, TV-ishockeykommentator, Ann Bly Lässman, Region Stockholm och ABF Märsta samt Andie Lahdo, VD ABS Wheels AB, Årets Företagare i Sigtuna.
kl 14.15 paus och aktiviteter i foajén
kl 14.30 Graham Foundation Orchestra visar hur de jobbar med mångfald
kl 15.15 paus och aktiviteter i foajén
kl 15.30 “En inre resa“, sandmålning, berättelser med Irina Jonsson och Nik Dee Dahlström med flera
kl. 16.00 paus och aktiviteter i foajén
kl 16.15 DJ Maleeq presenterar “En hållbar livsstil” för ungdomar
kl 16.45 paus och aktiviteter i foajén
kl 17.00 show med Dogge Doggelito, Hunermend Dilyar, Therése Neaimé och DJ Maleeq, samt Graham Foundation Orchestra.
Målet är att fira mångfalden i kommunen. Vi välkomnar alla medarbetare och deltagare i dela-med-dig workshops som ökar trivsel i mångfald från SFI, GGG, ABF och andra föreningar och målgrupper.
Välkommen till Mångfaldsfestival den 17 november på Kulturumteatern i Märsta. I år kommer programmet för dagen att ha en fin ram för hela familjen, barn, ungdomar och vuxna där det finns valmöjligheter på scenen och i foajén.
Självsagt kommer Graham Foundation Orchestra att medverka på mångfaldshowen. För att planera showen så bra som möjligt och för att veta vilka som vill medverka på scenen behöver vi er anmälan senast 1 november.
DJ Maleeq släpper sin nya låt “Can’t find my love”
George Graham Foundation fortsätter sin satsning i grannskapet Valsta. I själva kommundelen Valsta bor det omkring 9 000 människor.
Dela-med-dig-workshop ska skapa tillfällen för alla engagerade i grannskapet att dela sina intressen tillsammans med andra i gemensam dialog och projekt som gagnar dem själva, workshoppen och samhället. Det är viktigt att etablera dessa workshop som en del av ett levande grannskap och samhälle.
Vi har flera handledare som resurser för grannskapssatsningarna.
George Graham Foundation samarbetar med Valsta Utveckling, Sigtuna kommun: barn- och ungdomsförvaltningen, kultur- och fritid, Brottsförebyggande rådet, Initiatives of Change, Hela Sverige ska leva, SE Forum, m.m.
Välkommen till Mångkulturdagen tisdag 21 maj på Valstaskolan i Märsta.
Kom till Valstaskolan (Bragegatan i Märsta) om du vill medverka i
programmet eller bidra till att skapa ett bra forum för samtal,
gemenskap och glädje.
Kom och dela med dig av dina intressen! Kanske har du något roligt att berätta som handlar om mångkultur, trivsel i mångfald eller du vill ta upp samhällsutmaningar som du vill belysa. Vi behöver hjälp med internationell mat, kulturella inslag, teater, drama, dans och musik.