Välkommen till Modersmålsfestival i februari!
George Graham Foundation i Sigtuna och Sollentuna bjuder in era föreningar till Modersmålsfestival – firandet av Internationella modersmålsdagen 21 februari. Dagen till ära har vi gjort en resurssida där intresserade föreningar, klubbar, lag och organisationer kan få inspiration och kan nätverka med modersmålselever, lärare, föräldrar, konstnärer och artister för att skapa engagemang och utforska grannskapssatsningar för trivsel i mångfald. UNESCO:s intention är att internationella modersmålsdagen ska stimulera till mångkulturella aktiviteter, flerspråkighet genom att inkludera människor, utveckla tolerans och respekt. Dessutom finns det kopplingar till Agenda 2030, dels Globala Mål nummer 11 om hållbara städer och samhällen.
Välkommen att fira med oss via modersmalsfestival.se. Har du frågor, kontakta
Harald Karlsen, 073-641 56 00 eller harald.karlsen@ggfsweden.org.
Kultursatsningar genom vattenmålning och sandanimationer
Vår konstnär Irina Jonsson arbetar med vattenmålning och sandanimationer, ebru marmorering, en traditionell oljemålning som skapar engagemang och entusiasm hos våra deltagare som är engagerade i grannskapens kultursatsningar. Hon bjuder in alla föreningar till workshops där ni kan lära er tekniken och göra vackra konstverk tillsammans i er grupp. Den här konstformen utvecklar koncentration, ger deltagaren möjligheten att slappna av och ger en mycket fin WOW-effekt. Passar bra för barn, ungdomar, familjer och små grupper upp till 12 personer. Välkommen att kontakta Irina Jonsson via irina@ggfsweden.org om du vill delta på hennes workshops.
Läs mer på: ggfsweden.org/dela-med-dig-workshops/workshop-sand-och-vattenmalning/
Grannskapsledarskapsutbildning för alla kulturarbetare
George Graham Foundation satsar nu på ett uniktrannskapsledarskapsutbildnings-program för civilsamhällets aktörer och kulturarbetare. De första träffarna startar nu under våren. Utbildningen bygger på kommunikation- och ledarskapsmaterial från Toastmasters International, Rotary och Lions och vårt eget material för att undersöka grannskapsprocesser för trivsel i mångfald och Agenda 2030.
Deltagarna får lära sig mer om kommunikation, kroppsspråk, retorik, att hålla anföranden, kreativitetslekar, använda sin röst och träna på olika roller för att leda och arrangera möten. Det blir hyrbridträffar i Stockholm Norrort (Sollentuna-Sigtuna). Vi kommer även att träna på podcast och spelar in video på de som medverkar för att använda et som dokumentation och för att lära oss tillsammans. Det blir givande samtal, och inspirerande anföranden.
Efter de första prova-på-möten under våren kan intresserade anmäla sig för att dela på veckovisa drop-in-möten efter sommaren. Då får ni handböcker och webbåtkomst och ett mycket uppskattad månadsmagasin. Målgrupp vuxna: 18+. Materialet blir på engelska och svenska. De som deltar regelbundet kommer att märka stor skillnad – och kommer att gilla att stå framför publik och t.ex. berätta med inlevelse om de spännande projekt de är involverade i i sina grannskap och lokala projektgrupper.
För de som känner sig redo att utforska sin publikrädsla och som vill göra stora saker: tveka inte att anmäla dig till harald.karlsen@ggfsweden.org eller ring 073-641 56 00. Mer information kommer att finnas på ggfsweden.org.
Musiksatsningar för trivsel i mångfald
Musik och kultur berikar våra grannskap och samhällen. Utan det vore världen tråkig. Därför finns vår orkester George Graham Foundation till för att skapa en unik känsla av harmoni. Vi tar fram en Mångfaldsfestival och en mångfaldsshow för att skapa entusiasm och som ett bidrag till kommande grannskapssatsningar för trivsel i mångfald. Vi planerar nu för hösten 2022 och 2023. Ni som är artister, musiker eller konstnärer och vill medverka, kontakta musikansvarig DJ Maytan, dj@ggfsweden.org – så blir ni med i vår fortlöpande planering för kommande Mångfaldsfestival. Vi vill gärna medverka tillsammans med dig i ditt grannskap.
Grannskapskartor – verktyg för att mobilisera grannskapets befolkning
Välkommen att kontakta oss för kommande grannskapssatsningar. Vi tar gärna fram en unik grannskapskarta och gör en grannskapsvideo tillsammans med er, där vi involverar sponsorer, grannskapsledare och civilsamhällets aktörer. Grannskapskartorna blir visuella verktyg för att mobilisera ungdomar i ditt närområde. Vi får fram Agenda 2030 och kan lättare identifiera grannskapets tillgångar där vi utgår från varandras intressen, förmågor, talanger och insikter. Välkommen att kontakta Harald Karlsen om du vill bidra eller ha hjälp att ta fram en grannskapskarta. Storleken blir 200 x 100 cm i utskrivet format. Lätt att transportera, rullbar med fästpunkter, vädertålig material för utomhusbruk. Priset på 3 500 kr inkl moms, plus frakt inkluderar arbete, design, layout och innehåll.
Farmorar & mormorar – kom och ha kul med barn och barnbarn, utan telefon
Vi önskar alla farmorar, mormorar välkommen att ha kul med barnbarnen utan mobiltelefon. Irina Jonsson och Nik Dee Dahlström bjuder till Workshops med vatten- och sandanimation, där ni knyter an till familjen, får bra lokagemenskap, hittar era historiska rötter där ni bor och tar del av hur man gestaltar det. Allt detta genom målning, kultur, drama och prova- på-konstformer från annat land. Vi har auktoriserade kulturcheckssleverantörer inom George Graham Foundation. Kontakta Irina Jonsson om du vill delta på deras prova-på-workshops.