Mångkulturella dagen

UNESCO markerar tisdag 21 maj 2019 Världsdagen för kulturell mångfald. Det ska vi så klart fira i Valsta!

Världsdagen för kulturell mångfald för dialog och utveckling. Vi kommer att utforska begreppet “kulturell mångfald”, hur det berikar grannskapet, hur vi tillsammans kan lära oss skapa plattformer för vänskap och samhällsengagemang.

UNESCO beskriver dagen på sin hemsida: “Dagen för kulturell mångfald, dialog och utveckling firas för att skapa förståelse och sprida kunskap om vikten av kulturell mångfald och hur vi ska leva i interkulturell samlevnad. Med denna dag uppmuntras människor runt om i världen till att stödja pluralism och skapa interkulturell dialog”.

Fokus på Mångfald

Kom till Valstaskolan (Bragegatan i Märsta) om du vill medverka i programmet eller bidra till att skapa ett bra forum för samtal, gemenskap och glädje.

Kom och dela med dig av dina intressen! Kanske har du något roligt att berätta som handlar om mångkultur, trivsel i mångfald eller du vill ta upp samhällsutmaningar som du vill belysa. Vi behöver hjälp med internationell mat, kulturella inslag, teater, drama, dans och musik.

Kontakta oss via info@ggfsweden.org om du, din förening eller organisation behöver tillträde till lokalen för att installera bokbord, om du har med speciell utrustning eller på annat sätt behöver assistans.

Vi blir glad för att se alla eldsjälar, intresserade som vill lära sig mer om grannskapsprocesser i närområdet Valsta. Kanske har du erfarenheter från ditt grannskap som du vill dela med dig? Vi vill gärna lära oss från dig och tillsammans bidrar vi till samhällets förbättring. Kom och berika oss med dina erfarenheter och hur ni arbetar med grannskapsfrågor eller andra mångkulturella frågeställningar.

Välkommen!

Tiden blir 17.00 – 21.00. Du som vill hjälpa till får komma 16.00 för att pynta lokalen, Matsalen i Valstaskolan.

Ditt bidrag och idéer är viktiga!

Anmäl dina intressen till info@ggfsweden.org.

Print Friendly, PDF & Email
Musik som exempel på trivsel i mångfald