Boka Graham Foundation Orchestra storband, jazzorkester

Mångfaldsfestival 2018

Mångfaldsfestival Kulturmteatern, Märsta 11 november 2018, Del 1
Mångfaldsfestival Kulturumteatern, Märsta 11 november 2018, Del 2

Mångfaldsfestival 2018

Årets Mångfaldsfestival inkluderade allt arbete vi gjorde under hösten via “dela-med-dig-workshops”, arbetsgrupper, skolarbete, olika föreningar som sysslade med att dela med sig av sina intressen och engagemang för en ökad trivsel i mångfald och dynamiskt grannskapsarbete.

Mångfaldsfestival arrangerades söndagen 11 november 2018 på Kulturumteatern i Märsta. Dogge Doggelito var konferencier och soloist.

Tillsammans visade vi ett utdrag av den stora kulturbredden som finns i kommunen och närområdet.

Många artister medverkade, bland annat: Gränslösa Röster, Hunermand Dilyar, Helena Gunnarson dansgrupper, Entre Frontera Kids, Karolina Karner, Honya Ensemble som är persisk folkmusikgrupp, en gästartist från Finland som dansar finsk tango, duktiga elever från Arlanda Gymnasiet. Alla tillsammans samverkade med Graham Foundation Orchestra som är ett professionellt storband – baserad på George Graham och Dizzy Gillespie World Peace Orchestra under UNESCO.


Mångfaldsfestival – en fest för alla som deltar i
processen att öka trivsel i mångfald!


Artister som medverkade på årets Mångfaldsshow

Ensemble Honya

Ensemble Honya, med bas i Stockholm, spelade fusion musik från olika länder som Sverige, Iran, Afghanistan och kurdisk musik. Här nedan kommer lite information om artisterna. Honya ensemble består av:

Mohammad Khaladian – oudspelare (orientalisk luta) samt specialiserar sig på kurdisk musik. Han har bland annat spelat med Kayer ensemble, Pari Isazadeh, Nasser Razazi, Hamava (Paris och Wien). Speltillfällen bland annat Kista Världsmusikfestival, Södra teatern, Kägelbanan, Kista Kyrka & Nouruz TV (med den kända kurdiska sångaren Gholami).

Hossein Gordin – bass och gitarrspelare. Spelar rock, pop och latinamerikansk musik samt är låtskrivare och kompositör. Har spelat med många kända nationella och internationella musiker, bland annat på Eldfesten i Stockholm samt med folkbandet Golbang och The Great Refugee Orchestra. Han startade också ett numera känt band som heter Mambo Leiva.

Hassan Adinezadeh – är perkussionist (trummor) och har sitt ursprung från provinsen Hormuzgan vid persiska viken; vilket såklart inspirerat hans musik. Sverige har hittills njutit av Hassans musik på flera musikfestivaler och scener som t.ex.: Re-Orient, Urkult, Krogstrand, Södra Teatern, Kungliga Dramaten och även mer än 10 års erfarenhet som core medlem i världsmusikbandet Golbang.

Esmat Rezapour – skådespelerska och och sångare som sjunger på persiska, afghanska och svenska. Har framträtt tillsammans med Hossein Gordin på Nouroz konserten i kulturhuset Messingen i Upplands Väsby samt olika kända kurdiska och iranska tv kanaler.

Therése Neaimé

Therése Neaimé är en svensk – libanesisk singer – songwriter som driver även sitt eget skivolag, Future Records. Efter att ha verkat i USA i 5 år och gett ut tre album; ”Livin”, ”Stronger” och ”Sandstorm”, är hon nu åter i Sverige. Therése står dock sedan 8 år även med ena foten i mellanöstern, och då främst i Dubai. Där hon har rönt stora framgångar som både artist i etern, i print, på video och live.

Tack vare sina framgångar i mellanöstern har Therése varit omskriven och fotad för omslaget på en av de största tidningsmagasinen i Mellanöstern, ”Arabian Woman”.

Therése har även haft en Top 40 hit i USA, med sin låt ”The Future” från hennes första album. Med över 7000 ”spins” nådde denna en imponerande 13:e plats.

Therése har turnerat runt världen på kontinenter som Europa, USA, Asien med sitt egna liveband och öppnat upp för världsartister såsom det legendariska livebandet Simply Red. Synts i musikvideos på MTV och i den amerikanska TV-serien ”Soul Train” där hon var en återkommande ”regular dancer”.

Som en av många live shower för prominenta gäster kan nämnas den i Abu Dhabi – för Kung Carl XVI Gustaf och Kronprinsessan Victoria, i sällskap med hundratals VIP-gäster. Therése representerade där Sverige genom den svenska ambassaden.

Therése har representerat svenska UD i Kairo med live framträdanden som framgångsrik ”svensk/arab”.

Therése är nu aktuell med sitt fjärde album och hennes senaste singel releaser klättrar just nu på de internationella radiolistorna. I maj 2018 gick Therése senaste singel ”Sold to Perfection” in som #16 på TOP20 radiolistan i USA. Följd av en andra singel release av hennes låt ”Today is a Holiday” vilken i sin tur gick in som top 30 på den officiella UK pop chart-listan.

Print Friendly, PDF & Email
Barbro funderar ...